Risotto z grzybami


Szybka wersja, ale równie smaczna.
http://www.dentysta.eu/forum/na-luzie-21/aranzacja-wnetrz-3898/index4.html
http://www.dentysta.eu/forum/na-luzie-21/jaka-reklama-do-gabinetu-stomatologicznego-3258/index3.html
http://www.dentysta.eu/forum/na-luzie-21/jaka-reklama-do-gabinetu-stomatologicznego-3258/index3.html
http://www.dentysta.eu/forum/na-luzie-21/jaki-fotelik-samochodowy-wybrac-4201/
http://www.dentysta.eu/forum/na-luzie-21/jaki-komputer-3191/index5.html

Składniki (na 2 porcje):
- ½ szklanki ryżu
- garść grzybów suszonych link
- 2 łyżki masła
- ½ cebuli
- łyżka śmietany kliknij to
- sól, pieprz
http://www.dentysta.eu/forum/na-luzie-21/lepiej-pieniadze-na-prezent-czy-rzecz-materialna-4183/
http://www.dentysta.eu/forum/na-luzie-21/pomoc-przy-biznesie-3838/index4.html
http://www.dentysta.eu/forum/na-luzie-21/samochod-nowy-czy-uzywany-3302/index6.html
http://www.dentysta.eu/forum/o-dentystach-8/turystyka-stomatologiczna-na-ukraine-4204/

Grzyby zalewamy szklanką ciepłej wody interesujący wpis i odstawiamy, aż zmiękną (ok. 15minut). Wodę zostawiamy, bo użyjemy jej zamiast bulionu . Drobno pokrojoną cebulę podsmażamy na maśle. Kiedy zrobi się szklista, dodajemy pokrojone grzyby, zobacz więcej tutaj a kiedy zaczną pachnieć wsypujemy ryż i odrobinę go podprażamy (cały czas mieszamy, żeby się nie przypalił. Jak zrobi się trochę bardziej przezroczysty dolewamy połowę wody z grzybów i mieszamy. Kiedy ryż wpije prawie całą wodę, dolewamy resztę. Po wpiciu tej porcji powinien już być miękki. Na koniec dodajemy łyżkę śmietany (Włosi by mnie za to rozstrzelali, bo w oryginalnym przepisie dodaje się masła, ekstra źródła ale dla mnie jest to zdecydowanie za dużo. Śmietana łagodzi smak i dodaje kremowości). Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Sprawdź:
http://www.dentysta.eu/forum/members/kraaa-29728/
http://www.dentysta.eu/forum/members/labbb-29598/

Popularne posty